Rólunk

Internet búvárok vagyunk. Blog oldalunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy láthatóbbá tegyük a hazai vállalkozásokat az online térben. Ezt a digitális marketing legmodernebb eszközeinek a használatával érjük el. A  Blog oldalunkon való megjelenéshez, kérünk küld el üzenetedet a Kapcsolat menüpontban.

Kapcsolat
Kiemelt Partnereink: Zahnklinik, Mellplasztika
Zahnklinik Ungarn
Zahnklinik Ungarn
Szalagfűrész
Számítástechnikai partnereink
Külföldi partnerek
TANÁCSADÁS a következő településeken:

Budapest, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen Mosonmagyaróvár, Sopron, Fertőd, Kapuvár, Csorna, Győr, Pápa, Celldömölk, Sárvár, Kőszeg, Szombathely, Ják, Körmend, Szentgotthárd, Csepreg, Zalalövő, Vasvár, Jánosháza, Devecser, Ajka, Sümeg, Pécsvárad, Komló, Sásd, Dombóvár, Bonyhád, Bátaszék, Baja, Bácsalmás, Szekszárd, Tolna, Fadd, Paks, Kalocsa, Hőgyész, Tamási

Balatonboglár, Kaposvár, Csurgó, Nagyatád, Kadarkút, Barcs, Szigetvár, Sellye, Harkány, Siklós, Villány, Bóly, Mohács, Pécs, Szentlőrinc Andocs, Tab, Lengyeltóti, Simontornya, Enying, Dunaföldvár, Solt, Szabadszállás, Sárbogárd, Dunaújváros, Kunszentmiklós, Ráckeve, Gárdony, Székesfehérvár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonalmádi, Polgárdi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Veszprém, Sátoraljaújhely

Szentes, Mindszent, Kondoros, Orosháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Battonya, Mezőkovácsháza, Békéscsaba, Nagymaros, Nyergesújfalu, Kismaros, Göd,Szob, Rétság, Balassagyarmat, Romhány, Hollókő, Szécsény, Aszód, Hatvan, Monor, Lajosmizse, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Dusnok, Kiskunhalas, Jánoshalma, Bácsalmás, Kelebia, Röszke, Mórahalom, Kiskunmajsa, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Bugac, Kecskemét, Tiszakécske

Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület

Nagykörös, Cegléd, Budaörs, Pécel, Gödöllő, Dunakeszi, Budakeszi, Szentendre, Dorog, Esztergom, Visegrád, Mátrafüred, Bátonyterenye, Salgótarján,Rudabánya, Szendrő, Edelény, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Ózd, Miskolc, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Tiszafüred, Heves, Jászapáti, Kunhegyes, Újszász, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Szolnok, Martfű, Tiszaföldvár, Túrkeve, Mezőtúr, Gyomaendrőd, Szarvas, Kunszentmárton, Csongrád, Abony, Nagykáta, Újszász, Jászberény, Jászfényszaru, Jászárokszállás, Lőrinci, Gyöngyös, Pásztó,Gyula, Sarkad

Békés, Mezőberény, Szeghalom, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Püspökladány, Karcag, Derecske, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Debrecen, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúhadház, Nyíradony, Újfehértó, Hajdúdorog, Mezőcsát, Polgár, Hajdúnánás, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tiszalök, Tokaj, Felsőzsolca, Szikszó, Szerencs, Sárospatak, Zalaszentgrót

Hévíz, Tapolca, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Marcali, Böhönye, Fonyód, Balatonlelle,  Encs, Kisvárda, Nagyhalász, Vásárosnamény, Nyíregyháza, Mátészalka, Fehérgyarmat, Máriapócs, Nyírbátor, Nagykálló, Várpalota, Ajka, Herend, Mór, Kincsesbánya, Oroszlány, Kisbér, Tatabánya, Pannonhalma, Bábolna, Komárom, Tata, Pilisvörösvár, Bicske, Érd, Százhalombatta, Martonvásár, Százhalombatta, Gyál

Budapest egész területe:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület
Nem működő CURL function.
Nem működő CURL function.

Írta: Kovács Dorina


Mit kóstolhatunk Tokaj régiójában? Vaszar Veszprém megye

Mit kóstolhatunk Tokaj régiójában? Vaszar Veszprém megye
Tokaj és a bor úgy nőttek össze egymással a magyar gasztronómiai kultúrában, mint a filmvásznon Stan és Pan. Mondhatni, hogy ezen pincészetek a régió savát-borsát, szívét lelkét jelentik. Tokaj pincészetei és bortermelői közt nincsen egyértelmű győztes, de ám vannak kiemelkedően remek helyek, amelyeket most sorra is veszünk.

  Mit kóstolhatunk Tokaj régiójában?
 
Tokaj és a bor úgy nőttek össze egymással a magyar gasztronómiai kultúrában, mint a filmvásznon Stan és Pan. Mondhatni, hogy ezen pincészetek a régió savát-borsát, szívét lelkét jelentik.
 
Tokaj pincészetei és bortermelői közt nincsen egyértelmű győztes, de ám vannak kiemelkedően remek helyek, amelyeket most sorra is veszünk.
 
Kétségtelen, hogy Tokaj vidékének a fénypontja mindig a pincészetek látogatása. Szenvedélyes borászokkal sodorhat össze minket a sors és kiváló borokat kóstolhatunk meg. Az alábbiakban összeállításra került egy lista, a kedvenc pincészetek rövid bemutatásával. A lista a saját élményeimet tükrözi a látogatások és kóstolók alapján, valamint azoknak a tisztelt magyar sommeliereknek a benyomásait, akiknek szakértelme rendkívül irányadónak bizonyul, ha minőségi borról van szó.
 
Azoknak, akik még nem jártak Tokajban, érdemes pár dolgot elvégezni a látogatás előtt. Próbáljon minél előbb kóstolót foglalni. Ha legalább valamennyire jártas a borokkal összefüggésben és kíváncsi a további információkra, finoman közölje e-mailjében, hogy szeretné, ha a vezető borász kíséri majd a kóstolót - családi borászatoknál ez gyakran az alapértelmezett, bevett szokás. A kóstolások általában egy órán át tartanak, de ennél sokkal tovább is tarthatnak, így célszerű az, ha egy napot nem pakolunk tele több, mint 3 borkóstolóval. Fontos, ha autóval érkezünk Tokajba és a borkóstoló után még vezetnünk kell, akkor ne nyeljük le a bort. Az ízeket és illatokat akkor is érezhetjük, ha csak kiöblítjük vele a szánkat. Sok pincészet labirintusos rendszerrel rendelkezik a föld alatti lokációjukból adódóan, némelyik több mint 600 éves. Általában egy mély lépcső boros hordókkal bélelt, vastag penész réteggel borított homályos, nedves, keskeny folyosókhoz vezet. Tokajra jellemző jelenség az, ahogy a fekete penész, a zasmidium cellare felhalmozódik a föld alatti pincékben. A formák olyan borral táplálkoznak, amely elpárolog a hordókból, és fokozatosan fekete, bolyhos darabbá válnak a kéretlen design elemekből, amelyek a pince minden részét eltakarják. Ha már a borospincékről beszélünk, még a nyári hónapokban is elég hideg van odalent, ezért mindenképpen vegyen magával pulóvert.
 
Holdvölgy
 
Finoman beépítve a mádi domboldalba, ez a csúcstechnológiájú pincészet építészeti zsenialitás. A Holdvölgy a tokaji borok teljes skáláját állítja elő, de Gincsai Tamás vezető borász is szívesen kísérletezik a kabarral, egy gyakran figyelmen kívül hagyott, fűszeres aromájú őshonos szőlő fajtával. A kóstolók egy 600 éves, két kilométer hosszú földalatti pincében zajlanak, amely Tokaj egyik leghosszabb.
 
Bott Pince
 
Bodó József és Judit számára Tokaj nem csak a borkészítésről szól. Úgy érzik, hogy Tokaj hosszú kulturális örökségét át kell adniuk a következő generációnak - legyen szó más borászok mentorálásáról, vagy közösségi szüret szervezéséről a helyi diákok számára, hogy a gyerekek korán megtanulják és értékeljék, milyen különleges helyről származnak. Boraikat az igényes ivók keresik meg Magyarországon és külföldön egyaránt, és általában a kiadástól számított heteken belül eladják őket.
 
Lenkey Pince
 
Lenkey Géza karizmatikus borász, önálló jövőképpel. Évekkel ezelőtt észrevette, hogy borai az idő múlásával egyre bonyolultabbá és rétegesebbé válnak, így a modern trendekkel és az anyagi megfontoltságból dacolva, a borokat, már a kiadás előtt tovább érleli pincéjében.
 
Tokaj minden szempontból varázslatos hely. Nem csak természetileg csodálatos, de a gasztronómiai vonalon élen jár a vidék a borokkal, mely mellé varázslatos fogások is társulnak a helyi éttermekben. Igazi ízkavalkád, egyszer mindenkinek kötelező program.
 
 

<-- Vissza a Mit kóstolhatunk Tokaj régiójában? Vaszar Veszprém megye blog oldalra!

További cikkek